ماشین ظرفشویی چطور کار می‌کند؟

5 عملکرد اصلی ماشین ظرفشویی و مشکلات بالقوه‌ای که با آن‌ها برخورد می‌کنیم

عملکردهای اصلی ماشین ظرفشویی عبارتند از:آب‌گیری، شستشو، تخلیه‌آب، آب‌کشی و خشک کردن

مرحله اول: آب گیری ماشین ظرفشویی

این مرحله با خالی کردن آبی که درون دستگاه وجود دارد شروع میشود که مقداری از آن در قسمت چاهک باقی می‌ماند تا از خشک شدن و ترک خوردن مهر و موم دستگاه در هنگام عدم استفاده جلوگیری کند.

بیشتر ماشین ظرفشویی‌ها دارای سیستم آب‌گیری مجهز به تانک هستند که امکان عدم ورود بیش از 2 گالن آب در هنگام آب‌گیری را فراهم می‌کند.
شیر آب خانه به ورودی آب ماشین ظرفشویی متصل می‌شود و وقتی برنامه شستشو را انتخاب می‌کنیم،

قسمت کنترل الکتریسیته 120 ولت AC را به شیر ورودی می‌دهد

و شیر را باز می‌کند تا میزان مناسبی از آب اجازه ورود به وان را پیدا کند

و بسته به مدل ولتاژ استفاده شده به وسیله مرکز کنترل آب را بین 90 تا 120 ثانیه باز نگه می‌دارد.

اگر کنترل عملکرد درستی نداشته باشد

و ولتاژ ورودی را قطع نکند سوئیچ شناور عمل قطع جریان آب را به عهده می‌گیرد.

وظیفه قطعه شناور جلوگیری از ورود بیش از حد آب است و هیچ گونه نظارت یا کنترلی بر روی میزان آب ورودی به داخل وان ندارد.

داشتن میزان کافی آب برای عملکرد ماشین ظرفشویی ضروری است.

اگر وان آب کافی نداشته باشد ظرف‌ها به خوبی شستشو نمی‌شوند .

معمولاً علت عدم آب‌گیری کافی را باید در خرابی شیر ورودی آب دانست.

برای فهمیدن آن یک یا دو پارچ آب را در کف وان بریزید و ماشین ظرفشویی را روشن کنید

اگر عملکرد شستشو بهبود یافت احتمالاً شیر ورودی گیر کرده است و باید تعویض شود.

تمیز کردن شیر قدیمی را خیلی توصیه نمی‌کنیم چرا که ممکن است به هر دلیل دیگر قطعات آن خوب کار نکند.

مرحله دوم: شستشو ماشین ظرفشویی

وقتی مقدار مناسبی از آب وارد وان شد مرحله شستشو شروع می‌شود.

3 فاکتوری که بر برنامه شستشو اثر دارند شامل گردش آب،ماده شوینده و دمای آب می‌باشند.

برای به گردش درآوردن آب درون ماشین ظرفشویی، قسمت کنترل ولتاژی را به موتور گردش آب ارسال می‌کند.

موتور پمپی را فعال می‌کند که از پروانه برای به جریان درآوردن آب با فشار از درون بازوهای شستشو استفاده می‌کند.

بازوها از طریق آبی که از سوراخ‌ها بیرون می‌ریزد چرخانده می‌شوند.

اگر بازوها از حرکت بایستد یا متوجه عملکرد ضعیف شستشو شدید مشکل می‌تواند از طرف صدمه‌ای باشد که به پروانه وارد شده است.

وقتی که مواد غدایی از سطح ظرف‌ها شسته می‌شود در چاهک جمع می‌گردند و در آنجا قطعات بزرگتر فیلتر می‌شوند.

این فیلتر کاری می‌کند که از به گردش درآوردن قطعات غذا به همراه آب جلوگیری می‌شود.

در طول زمان ممکن است بعضی از مواد غذایی عبور کنند و به بازوهای شستشو برسند.

بدین ترتیب راه سوراخ‌ها مسدود و عملکرد شستشو ضعیف می‌شود.

بنابراین ممکن است نیاز پیدا کنید سوراخ‌ها را به صورت دوره‌ای تمیز کنید و دقت کنید

در هنگام عدم کارکرد بازوها ممکن است مقداری شل و ول به نظر برسند.

از آنجاییکه ماده شستشو ماشین‌های ظرفشویی برخلاف دیگر مواد (مثل صابون) تولید کف نمی‌کند

باید از ماده شستشوی مخصوص ماشین‌های ظرفشویی استفاده کنید

ولی دقت کنید استفاده زیاد از آنها منجر به بروز لکه هایی بر روی ظروف شیشه‌ای می‌شود.

بنابراین همواره به توصیه‌های تولید کننده توجه کنید.

بسته به تنظیمات ماشین ظرفشویی ممکن است از یک گرم کننده در حین شستشو استفاده کنید.

مرکز کنترل ولتاژی را به صورت دوره‌ای به المنت می‌فرستد تا آب را بین 48 تا 71 درجه سانتیگراد حفظ کند.

اگر مشکلی پیش آمد یک ترموستات ولتاژ را قطع می‌کند تا به ماشین ظرفشویی صدمه‌ای وارد نشود.

اگر مشکوک شدید که المنت گرم کننده خوب کار نمی‌کند می‌توانید المنت را تست کنید

و مطمئن شوید جریان الکتریکی از آن عبور می‌کند.

مرحله سوم: تخلیه آب ماشین ظرفشویی

بعد از اتمام هر برنامه شستشو، ماشین ظرفشویی آب آلوده را از وان خالی می‌کند.

مرکز کنترل ولتاژی را به پمپ تخلیه ارسال می‌کند و آن از یک پروانه جهت هدایت آب از طریق شلنگ استفاده می‌کند.

برای اطمینان از تخلیه صحیح و جلوگیری از برگشت آب به وان باید مطمئن شوید

که شلنگ تخلیه دارای خمیدگی است که از بالای چاه تخلیه رد می‌شود.

اگر آب تخلیه نمی‌شود نخست شلنگ تخلیه را از هر گونه مسدود شدگی چک کنید

اگر شلنگ مشکلی نداشته باشد ممکن است مشکل از پمپ باشد

که در این صورت احتیاج به تعویض می‌باشد.

مرحله چهارم: آبکشی

ماشین ظرفشویی وارد چند مرحله آبکشی می‌شود که خیلی شبیه به مرحله شتشو است،

بعلاوه آن هم از المنت گرم کننده استفاده می‌کند و در مرحله آخر آبکشی به جای ماده شتشو کننده یک مکمل به وان اضافه می‌شود

و مکمل به خشک کردن ظروف اضافه می‌کند. و از کف کردن آنها بر اثر آب سخت جلوگیری می‌کند،

هرچه آب سخت‌تر باشد باید از مکمل بیشتری استفاده کرد، باید از دفترچه راهنما برای فهمیدن میزان مناسب استفاده از مکمل استفاده کنید.

بعد از مرحله آبکشی مرحله تخلیه آب فرا می‌رسد که همانطور که گفتیم مقداری آب در وان برای محافظت از مهر و موم و جلوگیری از ترک خوردگی با قی می‌ماند.

مرحله پنجم: خشک کردن

وقتی ظروف شستشو آبگیری شدند و آب از درون دستگاه خارج شد مرحله خشک کردن شروع می‌شود و برای خشک کردن بهینه ظرف‌ها دو مرحله نیاز است،

گرم کردن و هوا دادن.

بعضی مدلها از المنت گرم کننده برای گرم کردن و هوا دادن استفاده می‌کنند.

بعضی از مدل‌های دیگر تنها به هوای گرم شده از طریق مرحله نهایی آبکشی اکتفا می‌کنند.

هوای گرم و مرطوب در نهایت از پنجره تهویه دائمی خارج می‌شود یا از طریق پنجره‌ای بر روی درب بدون تهویه مناسب رطوبت یا بخار آب میعان می‌شود

و بر روی ظروف می‌نشینید.

چنانچه ماشین ظرفشویی شما در هر کدام از مراحل دچار اشکال شده است و نیاز به تعمیر دارد،

به راحتی می‌توانید با یکی تماس از تعمیرکاران متخصص کاراسان استفاده کنید.

کاراسان در استان تهران و البرز کلیه خدمات تعمیر لوازم خانگی را ارائه می‌نماید.

تعمیر ماشین لباسشویی
تعمیر ماشین ظرفشویی
تعمیر اجاق گاز
تعمیر پکیج
تعمیر اسپیلت
تعمیر کولر گازی
تعمیر تلویزیون
تعمیر یخچال
پانوشت :
ماشین ظرفشویی چطور کار می‌کند؟
0/5 (0 Reviews)
0/5 (0 Reviews)

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

اسکرول به بالا